Derfor skal du vælge en Cocker Spaniel

Derfor skal du vælge en Cocker Spaniel

29. oktober 2022 Slået fra Af admin

Mangler du også en sød firbenet ven til din familie? Så kan det være, at en hund af hunderacen Cocker Spaniel er det, som kan fuldende netop din familie i jeres hverdag. En Cocker Spaniel er en populær hunderace, som især er elsket af både danske og europæiske familier. Det er den især, fordi den er så tålmodig og kærlig. Derudover er hunden også en fantastisk race indenfor jagthunde, da den er loyal og dedikeret til sin ejer. Læs med her og find ud af, hvorfor du netop skal vælge en Cocker Spaniel, som din firbenede behårede ven.

Hunderacen er skøn til familier

En Cocker Spaniel er skøn til familier, da den er så kærlig, godmodig, venlig og social en hunderace. Du vil næsten altid se hunden med en logrende hale, da den simpelthen er så glad hele tiden. Samtidig er en Cocker Spaniel en meget intelligent hund (faktisk både som hvalp og som voksen hund). Derfor består meget af dens trivsel af, at du kan give den mange sociale og mentale udfordringer og opgaver. Det kan for eksempel være gennem hundespil, som aktiv leg eller som en del af dens almindelige træning. En Cocker Spaniel kan bruge mange timer med dem, den elsker, og racen elsker at have mange den kender omkring den. Derfor er hunderacen altså skøn til familier, hvor den kender alle, og altid vil have nogen omkring sig, den kan komme til, når den vil have socialitet og kærlighed.

God til opdragelse og træning

En Cocker Spaniel er en rigtig god hund, hvis du gerne vil opdrage den og træne den godt. Det kan for eksempel være, at hunderacen skal trænes til at blive en god hjælpehund for en gangbesværet person, eller træningen kan dreje sig om jagt og apportering. En Cocker Spaniel har nemlig et gen, som gør den til en pligtopfyldende og tjenestenær hunderace, som derfor rigtig gerne vil hjælpe sin ejer med det, den kan. Dette gen stammer faktisk fra flere århundrede tilbage i tiden, hvor racen blev opdraget til at hjælpe med praktiske og overvågningsopgaver. En Cocker Spaniel er let at træne, og den vil altid gøre sit bedste for at løse de opgaver, du giver den. Du får altså her en rigtig sjov hund, du kan forme og opdrage, som det passer dig.

Du vil få en dejlig lydig hund

Mangler du en lydig hund til din familie, er en Cocker Spaniel igen et godt bud. Hunderacen blev nemlig brugt til jagt i flere århundrede, så nogle af dens styrker er lydighed og loyalitet. Derfor er hunderacen helt perfekt til opdragelse og at kunne regulere dens adfærd, når den er hvalp eller senere i livet, når den er blevet voksen. Husk også at lydigheden skal ske med en kærlig men bestemt hånd. Ellers vil en Cocker Spaniel automatisk føre an og overtage styringen, hvis du ikke fortæller den fra starten af, at det altså er dig, som har styringen, og at det er dig, som bestemmer.