Sådan finder du det rette IT-firma

Sådan finder du det rette IT-firma

9. februar 2022 Slået fra Af admin

Det er i dag ganske kritisk, at virksomheder i Danmark får den rette teknologiske understøttelse til deres forretningsdrift. Mange virksomheder fungerer nemlig ikke, hvis IT’en ikke fungerer. Det er lige præcis derfor at det er vigtigere end nogensinde for virksomheder at have en tillidsfuld IT-samarbejdspartner til at sikre, at IT’en fungerer og naturligvis også er tilpasset virksomhedens behov. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til, hvordan du finder den helt rette IT-samarbejdspartner.

Tag udgangspunkt i dine behov

Når du skal investere i IT-rådgivning, bør det altid foregå med afsæt i de behov, du har i din virksomhed. Det betyder altså, at du har brug for en skræddersyet løsning til dine behov. Af denne grund bør du aldrig lade dig spise af med en standardpakke efter et par minutters samtale med en potentiel leverandør. En standardpakke tager nemlig ikke udgangspunkt i din virksomheds behov, og det kan betyde, at du enten får for lidt eller betaler alt for meget for en for stor pakkeløsning.

Du bør i stedet vælge et IT-firma, der rent faktisk stiller spørgsmål til din virksomhed, dets arbejdsgange og processer og lytter til dine behov og ønsker. Det betyder nemlig, at leverandøren er villig til at lave en skræddersyet pakkeløsning, der matcher din virksomheds behov, så du får den bedste løsning lige nu og her – og naturligvis mulighed for skalering, hvis/når der skulle blive behov for det på et senere tidspunkt.

Sørg for 24/7 service

IT’en tager ikke hensyn til den almindelige arbejdstid – og den kan derfor sagtens gå ned om aftenen, i weekenden eller på helligdage. Det er derfor altid at foretrække et IT-firma, der tilbyder 24/7 service, så du rent faktisk kan komme i kontakt med din IT-samarbejdspartner på andre tidspunkter end mellem 8-16 på hverdage. Graden af disse muligheder varierer selvfølgelig alt afhængigt af den aftale, du har indgået med IT-firmaet, men det er uden tvivl et vigtigt element, hvis du gerne vil sikre at IT’en altid fungerer optimalt.

Få den rette pris

Der findes mange kompetente leverandører af IT i Danmark, og det er lige netop derfor, at der er gode priser at hente, idet der generelt er stor konkurrence. Det kan du udnytte ved at forhandle en god aftale på plads med dit valgte IT-firma. Prisen afhænger dog igen selvfølgelig af dine krav samt størrelsen på din virksomhed, men der kan få små og mellemstore virksomheder være mange penge at spare, når man vælger at samarbejde med et professionelt IT-firma frem for at hyre en medarbejder til formålet.