Sådan optager du professionelle videoer med din drone

Sådan optager du professionelle videoer med din drone

27. marts 2023 Slået fra Af admin

Dronevideo er blevet en populær måde at skabe spændende, unikt og kreativt indhold. Dog kræver det mere snilde at skabe en interessant og professionel video end blot at flyve rundt med optage knappen i bund.

Forberedelse

Det er vigtigt, at du har forberedt dig grundigt inden optagelse. Vær forberedt, vær opmærksom på at have det optimale udstyr på til opgaven og sørg naturligvis for at alt udstyr er fuldt opladt. Få også tjekket op på om der er omstændigheder, der kan påvirke din flyvning. Det kan f.eks. være vejret eller andre flyvninger og aktiviteter.

Valg af kamera og indstillinger

Stort set alle moderne droner har flere indbygget kameraer, men når det kommer til gode dronevideoer er det særlig vigtigt, at vælge det rette kamera samt indstillinger til din optagelse. At filme video i høj opløsning kræver med droner kræver den rette indstilling. For at undgå overekspornering af billederne, kan du overveje at bruge en ND-filter. 

Flyvningsteknik

En god flyveteknik er altafgørende for en at en god og professionel dronevideo. Undgå pludselige bevægelser, unødige retningskift og gå efter en langsom og stabil flyvning. Hold fin afstand til objekter, hold din drone i samme højde og undgå at flyve for tæt på både mennesker og bygninger.

Redigering

Når skudene er i kassen og din video er optaget, skal den selvfølgelig redigeres. For at sammensætte de bedste dele fra din optagelse, bør du helt klart overveje at bruge et redigeringsprogram, hvor du også kan tilføje musik og lydefter for at forbedre oplevelsen.

Konklusion

Planlægning og god flyveteknik er et must når det kommer til at optage professionelle videoer, så du har et godt udgangspunkt, når du skal redigere. Med en disciplineret forberedelse og de retter teknikker skal du nok få skabt en spændende og professionel video, som vil imponere dine seere. Læs mere om hvordan droner kan bruges her.